14-jarige knul moest 'gevaarlijke' boomhut afbreken van de gemeente

Print
14-jarige knul moest 'gevaarlijke' boomhut afbreken van de gemeente

Afbeelding: Alx Marks

De boomhut die kinderen in de Ravelijnbuurt van de Maastrichtse wijk Brusselsepoort hebben gebouwd is te gevaarlijk. Dat zegt de gemeente. Het bouwsel moet daarom afgebroken worden.

Het initiatief voor de boomhut kwam van de veertienjarige Jelle Zegers uit de Mariabastion-straat.

Vergunning
Omdat het onmogelijk was een boomhut in zijn eigen tuin te bouwen besloot hij een hut voor alle kinderen uit de buurt te maken in een groenstrook langs de Halvemaanstraat. Hij toog naar het gemeentehuis waar hij te horen kreeg dat hij te jong was om een vergunning aan te vragen. Daarop besloot hij het er maar gewoon op te wagen.

Handhaver
Na een klacht van een buurtbewoner stond afgelopen maandag een handhaver van de gemeente voor de deur met het verzoek de hut af te breken. "Buiten de beschadigingen aan de boom, veroorzaakt door het aanbrengen van schroeven in de boom, heeft de handhaver vooral de nadruk gelegd op het feit dat de boomhut gevaarlijk was", laat woordvoerder Inge Dovermann van burgemeester Penn-te Strake weten. "Er is geen reling en er zijn geen kantplanken waardoor de kinderen er gemakkelijk af kunnen vallen. Mede op de eventuele aansprakelijkheid die wij als gemeente hebben, heeft de handhaver gevraagd de boomhut af te breken."

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →