Onrust na reeks inbraken in flat in Geleen

Print
Onrust na reeks inbraken in flat in Geleen

Afbeelding: Google Maps

Lindenheuvel - De voornamelijk oudere bewoners van de Professor Oudflat in Geleen zijn ongerust na een reeks inbraken. Volgens een bewoner was het in een maand tijd al zeker driemaal raak.

Dieptepunt daarbij was het doorzoeken van de woning van een 87-jarige bewoner van de flat op 11 mei door vermoedelijk twee daders.

De politie bevestigt dat vermoedelijk twee onbekenden ’s nachts de woning van de man wisten binnen te komen met een uit een sleutelkastje ontvreemde sleutel. Volgens de politie werd de 87-jarige bewoner wakker van de dieven in zijn huis. Een van de daders zou de hoogbejaarde man daarop hebben aangesproken. Ondertussen doorzocht de ander zijn woning. Een deel van buit werd later teruggevonden in de Geleense Wagenaarstraat.

Volgens een flatbewoner zijn voor deze inbraak ook al twee scootmobiels gestolen uit de flat. Maar de politie kan dat niet bevestigen. Wel is bij de politie bekend dat onlangs ook drie kelderboxen in de flat zijn opengebroken. Daarbij zou niets zijn buitgemaakt.

Braakschade
Woningcorporatie ZOwonen, die de aanleunwoningen in de flat verhuurt, bevestigt inmiddels verschillende keren braakschade te hebben hersteld in de Professor Oudflat. De corporatie wil met bewoners en betrokken zorginstanties in gesprek over betere beveiliging van sleutelkastjes, die bijvoorbeeld door thuiszorgmedewerkers worden gebruikt om woningen binnen te komen. De politie waarschuwt dat veel sleutelkastjes niet veilig zijn en dat die in ieder geval zouden moeten voldoen aan het Keurmerk Veilig Wonen.

Kelderboxen
Op sociale media meldt het Buurtpreventieteam Geleen-centrum/Fortunapark dat er meer wordt ingebroken in kelderboxen van flatgebouwen de laatste tijd. Zo is het volgens dat team afgelopen weekend nog raak geweest bij de flats aan het Martin Luther Kingplein in Geleen.

 

 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →