Bij promotie MVV volgt er zondag een volksfeest op de Markt

Print
Bij promotie MVV volgt er zondag een volksfeest op de Markt

In het centrum van Maastricht zijn ze er al klaar voor. Afbeelding: De Limburger/Johannes Timmermans

Mocht MVV na het tweeluik tegen Roda JC promoveren naar de eredivisie, dan wordt de ploeg zondagavond gehuldigd op de Markt.

De selectie van trainer Ron Elsen wordt eerst toegesproken door burgemeester Annemarie Penn-te Strake en toont zich vervolgens op het balkon van het stadhuis aan het publiek.

Opruimen
De huldigingsplannen staan te lezen in een brief die de gemeente Maastricht heeft gestuurd naar horeca-ondernemers in de binnenstad. Die wordt geadviseerd om, mocht MVV winnen, zo snel mogelijk hun stoelen, tafels en parasols op te ruimen. De ondernemers op de Markt mogen een buitenbar installeren om bier te verkopen aan de voetbalfans. Om middernacht moet de tap weer dicht. 

Groot scherm
Voor het zover is moet MVV eerst aartsrivaal Roda JC zien te verslaan. Donderdagavond om 19:45 uur spelen de Maastrichtenaren in de eigen Geusselt de eerste wedstrijd. Zondag staat om 14:30 uur de return in Kerkrade op het programma. De terugwedstrijd wordt in het MVV-stadion uitgezonden op een groot scherm. 

1997
De laatste keer dat MVV een feestje kon vieren op de Markt was in 1997. Toen loodste trainer Frans Körver de ploeg naar het kampioenschap in de eerste divisie. Drie jaar later degradeerde de ploeg weer uit de eredivisie.