Agressieve hond die Evelina (6) beet moet dood

Print
Agressieve hond die Evelina (6) beet moet dood

De zesjarige Evelina. Afbeelding: Ron Hemmink

De hond die vorige week dinsdag de 6-jarige Evelina uit het Overijsselse Diepenheim aanviel en tot bloedens toe beet, mag niet verder leven. Dat heeft het Openbaar Ministerie (OM) besloten.

De eigenaar van de hond en ook de familie van het meisje zijn daarover door het OM geïnformeerd. De woordvoerster van het OM weet niet of de hond al een spuitje heeft gekregen, of dat dit nog moet gebeuren. De hond was echter al geen gevaar meer voor de omgeving; het beest werd na het incident al in beslag genomen.

Niet gemuilkorfd 
In de nasleep van het incident werd bekend dat de hond al gemuilkorfd had moeten zijn. De politie had daartoe een verzoek ingediend bij de gemeente Hof van Twente, maar daar had de gemeente nog geen gehoor aan gegeven. "We zijn in de fout gegaan", zei burgemeester Ellen Nauta.

Ook werd bekend dat baasjes van agressieve honden verplicht een opvoedcursus moeten volgen. De maatregel van staatssecretaris Martijn van Dam (Economische Zaken) voor zogeheten hoogrisicohonden gaat volgend jaar in.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →