Tien jaar cel geëist tegen brandstichter café Kerkrade

Print
Tien jaar cel geëist tegen brandstichter café Kerkrade

Foto ter illustratie. Afbeelding: iStock

Het Openbaar Ministerie heeft in hoger beroep tien jaar cel geëist tegen de 33-jarige Cor S. uit Hoensbroek vanwege brandstichting in een café in Kerkrade.

S. werd vorig jaar door de rechter in Maastricht veroordeeld tot acht jaar cel, maar ging in hoger beroep. 

Gered door de brandweer
Café Dacus aan de Zonstraat in Kerkrade werd in de nacht van 25 maart 2015 in brand gestoken. De uitbater lag boven met zijn vrouw en kinderen te slapen. Het gezin kon ternauwernood worden gered door de brandweer. Justitie vermoedde dat een ruzie in het motorbendecircuit aan de grondslag lag van de brandstichting.

Traumatische ervaring
Volgens het OM is de straf die de rechter in eerste aanleg heeft opgelegd te laag. "Dat verdachte geen enkele verantwoordelijkheid neemt voor zijn daden, rekent het OM hem zwaar aan", motiveerde de advocaat-generaal zijn standpunt woensdag bij het gerechtshof in Den Bosch. Ook het feit dat de brand voor de kinderen van het gezin een traumatische ervaring was, telt mee. 

Cor S. heeft altijd ontkent dat hij iets te maken had met de brandstichting. Naar verwachting wordt er over twee weken uitspraak gedaan in het hoger beroep.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →