Handballers Lions op jacht naar trilogie

Print
Handballers Lions op jacht naar trilogie

Afbeelding: Ermindo Armino

De handballers van OCI-Lions gaan donderdagmiddag op jacht naar de eerste hoofdprijs van het seizoen. In het Topsportcentrum van Almere treft de landskampioen Fiqas/Aalsmeer in de bekerfinale, de prijs die het de afgelopen twee jaar eveneens won.

Het is vooral de vraag hoe de ploeg de mentale dreun die de ploeg afgelopen zondag opliep in tegen Volendam heeft verwerkt. In het tweede duel om het landskampioenschap was de ploeg onherkenbaar waardoor er volgende week zaterdag in Sittard-Geleen een derde en beslissende wedstrijd aan te pas moet komen.

Hoofden leeg
"We hebben er maandagavond goed over gesproken en ook laten zien wat er niet goed ging. Daarna hebben we goed getraind. Ik heb het idee dat we het goed hebben kunnen afsluiten”, aldus Lions-coach Mark Schmetz. "De hoofden zijn leeg. Ik verwacht niet dat we het nog een keer laten gebeuren.”

Agressief
Vooral de schutters Joris Baart en Joao Ramos werden goed aan banden gelegd door de agressieve dekking van de Volendammers. Iets wat Aalsmeer en volgende week Volendam ook weer zullen gaan doen, verwacht Schmetz. "Dus hebben we ook gekeken naar hoe we daar mee om moeten gaan. De jongens weten nu wat ze anders moeten doen, als dat weer gebeurd.”

Aalsmeer heeft zich dit seizoen gemanifesteerd als een redelijke ‘angstgegner’ voor de Zuid-Limburgers. Twee keer werd er al gewonnen in verschillende competities. De Supercup aan het begin van het seizoen werd wel gemakkelijk door Lions gewonnen evenals de bekerfinale van vorig seizoen. 

Vertrouwen
Mark Schmetz: "Aalsmeer vergelijk ik met Volendam qua sterkte. Alleen liggen zij ons minder. Hoe dat komt? Misschien omdat het spelletje dat zij spelen ons minder ligt. Het is iets trager dan Volendam. Wij moeten in de aanval ons snelle spel weer hervinden en dan heb ik er veel vertrouwen in. De dekking staat al een heel tijd prima. Wij zijn al het hele seizoen de beste ploeg, alleen telt dat niet in finales. Het zijn nog twee duels en die moet je winnen. Anders heb je het hele seizoen voor niets gespeeld.”

De wedstrijd in Almere begint donderdag om 15.30 uur. 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →