President Donald Trump gearriveerd in 'hellhole' Brussel

Print
President Donald Trump gearriveerd in 'hellhole' Brussel

Afbeelding: Archief EPA

Donald Trump en zijn entourage zijn woensdagmiddag aangekomen in Brussel.

De Air Force One landde rond 16::00 uur op de nationale luchthaven bij Brussel. Voor zijn tocht naar de stad met het gepantserde voertuig 'The Beast' zijn belangrijke verkeersaders afgesloten. De politie is alom aanwezig.

Koning Filip
Trump wordt in audiëntie ontvangen door koning Filip in het koninklijk paleis in het centrum. Vervolgens heeft hij een werkoverleg met de Belgische premier Charles Michel. Naar verluidt brengt de president de nacht door op de extra beveiligde Amerikaanse ambassade in de stad die hij eerder als een 'hellhole' (hellegat) omschreef. Zijn vrouw Melania logeert in het nabijgelegen 'The Hotel'.

NAVO-top
Donderdagavond, na ontmoetingen met leiders van de Europese instellingen en de NAVO-top van regeringsleiders en staatshoofden, vliegt Trump naar Sicilië voor een G7-bijeenkomst.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →