Politie krijgt tientallen nieuwe tips in zaak-Nicky Verstappen

Print
Politie krijgt tientallen nieuwe tips in zaak-Nicky Verstappen

De drukbezochte persconferentie van dinsdag. Afbeelding: De Limburger

De politie heeft na de persconferentie over het dna-onderzoek in de zaak-Nicky Verstappen veel nieuwe tips binnengekregen.

Meer dan 35 mensen hebben zich bij het onderzoeksteam gemeld met informatie, zo laat de politie woensdag weten.

Dna-onderzoek
Politie en justitie maakten dinsdag op een drukbezochte persconferentie bekend dat er een grootschalig dna-verwantschapsonderzoek wordt gehouden in een ultieme poging de zaak op te lossen. Naar verwachting worden meer dan 15.000 mannen opgeroepen om hun dna af te staan.

Dood gevonden
Nicky Verstappen werd in 1998 dood gevonden op de Brunssummerheide. De toen elfjarige jongen uit Heibloem was daar op kamp met de jeugdbeweging. Negentien jaar later is nog altijd niet duidelijk wie de moord op zijn geweten heeft. De familie Verstappen, voor wie het onverteerbaar is dat de dader nooit gepakt is, is blij met het onderzoek. "We blijven altijd hoop houden", sprak moeder Berthie dinsdag na de persconferentie.

Veel meer over de zaak-Verstappen is te vinden op onze themapagina.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →