Grote drukte op wegen voor lang weekend

Print
Grote drukte op wegen voor lang weekend

Afbeelding: Istock

Duizenden Nederlanders beginnen hun lange weekend woensdag in een lange file. De combinatie van vakantieverkeer, forenzen en ongelukken veroorzaakt de drukste 'hemelvaartspits' in jaren. De ANWB turfde in de namiddag ruim 800 kilometer aan files op de Nederlandse wegen.

 

Op een gewone woensdag is dat meestal zo'n 250 kilometer, vertelde een woordvoerder van de ANWB. Onder meer rond Utrecht en Den Haag liep het verkeer behoorlijk vast. Ook in Brabant op de A58, de A59 en rond Eindhoven 'kropen' automobilisten vooruit over de snelwegen.

Wie doorrijdt naar België heeft het helemaal niet getroffen. Na de aankomst van de Amerikaanse president Donald Trump werden drukke wegen vanaf luchthaven Zaventem even afgesloten. Dat maakte de files rond Brussel nog iets langer dan ze al waren. Ook rond Antwerpen is het erg druk, aldus de ANWB.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →