Max Verstappen: ‘Monaco? Ik vind Spa veel mooier’

Print
Max Verstappen: ‘Monaco? Ik vind Spa veel mooier’

Afbeelding: Photo News

Monaco, alles ademt er Formule 1. Het heeft de historie, de iconische achtergrond en de liefde van de coureurs. Maar Max Verstappen is er geen uitgesproken fan van. "Dit is er gewoon een op de kalender."

Het is tegenwoordig zijn thuisrace, maar om nou te zeggen dat Max Verstappen alle details kent van het Formule 1-circuit niet ver van zijn balkon? Nee. Waar de voor even teruggekeerde Jenson Button in de internationale persconferentie alle bochten zonder nadenken bij de juiste naam opdreunt, houdt Max Verstappen het bij nummers.

Duizelingwekkend
Uit zijn mond hoor je geen Sainte-Dévote, Rascasse, Massenet, Mirabeau of Beau Rivage. De volgens hem moeilijkste punten van het duizelingwekkende stratencircuit dwars door het ministaatje vol welgestelden? "Bocht 1, bocht 3 en bocht 15. Waarom? Omdat ik er in die drie af ben gegaan.”

Verstappen, wonderkind van de koningsklasse, maar op de meest aansprekende afspraak van het seizoen zag hij nog nooit de geblokte vlag wapperen. In de Toro Rosso belandde hij tijdens zijn debuut bij een gevecht met Romain Grosjean hard in de kunststof blokken. En ook vorig jaar bleek het geen fijne combinatie. Twee weken na zijn sensationele zege crashte hij toen in de laatste vrije training, de kwalificatie en de race.

Millimeterwerk
Verstappen, nu: "Ik kan wel zeggen dat ik die fouten nu niet meer ga maken, maar het blijft millimeterwerk hier. Daar kan je wel langer over na blijven denken, maar die dingen gebeuren gewoon. Nu zijn we er weer en gaan we opnieuw beginnen.”

Dat het anders liep de laatste twee jaar dan gepland? Verstappen, lachend: "Ach, ik hoop dat ik elke race win en dat gebeurt ook niet. Dus elke race loopt anders dan verwacht.”

Maar Monaco, het wordt nooit zijn lievelingscircuit. "Dat is Spa-Francorchamps, dat vind ik de mooiste om te rijden. Of ik daar de bochten wel ken? Niet allemaal, maar Eau Rouge, Les Combes, Blanchimont, La Source. Weet je: als je een circuit heel interessant vindt, ga je je er misschien ook wat meer in verdiepen.“ Of dat betekent dat hij Monaco niet interessant vindt? "Nou, dit is er gewoon een op de kalender.‘’