Weervrouw Helga van Leur stopt ermee

Print
Weervrouw Helga van Leur stopt ermee

Afbeelding: ANP Kippa

Helga van Leur stopt met het presenteren van de dagelijkse weersverwachtingen. De 46-jarige weervrouw wil zich verder verdiepen in de communicatie over klimaat, duurzaamheid en gedrag. Dat maakte ze woensdagavond bekend in RTL Boulevard.

,,Twintig jaar geleden ben ik gestart bij RTL onder de vleugels van Peter Timofeeff. Ik heb veel mee mogen maken en minstens 7000 weerberichten gedaan op televisie. Ik ben blij dat ik mijn passie voor het weer en klimaat op deze manier kon delen met de mensen thuis", vertelt ze. 

Van Leur wil zich verdiepen in de communicatie over klimaat, duurzaamheid en gedrag. ,,Om je verder te kunnen ontwikkelen, moet je soms ruimte maken. En daarom stop ik met de dagelijkse weerberichtgeving", legt de presentatrice uit.

Op 30 juni presenteert Van Leur voor de laatste keer het weer.

Beste weervrouw
Van Leur werkt sinds 1997 als freelance weervrouw voor televisiezender RTL4. Een jaar later werd ze uitgeroepen tot beste weervrouw ter wereld. En daar bleef het niet bij, want in 2008, 2010 en 2012 werd ze verkozen tot populairste weervrouw van het jaar op basis van het tweejaarlijks onderzoek door onderzoeksbureau GfK.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →