Ajax met jongste elftal ooit in Europese finale tegen ManUnited

Print
Ajax met jongste elftal ooit in Europese finale tegen ManUnited

Afbeelding: EPA

Peter Bosz is niet met verrassingen gekomen in de basisopstelling van Ajax voor de Europa League-finale tegen Manchester United. Dat wil zeggen dat André Onana en Bertrand Traoré ondanks geruchten over ziekte gewoon aan de aftrap verschijnen.

Met een gemiddelde leeftijd van 22 jaar en 282 dagen is de basis van Ajax het jongste elftal ooit in een Europese finale.

Matthijs de Ligt schrijft vanavond geschiedenis. De verdediger is met 17 jaar en 285 dagen de jongste speler ooit in een finale van de Champions League, Europacup 1, Europacup 2, UEFA Cup of Europa League. Als Ajax de finale wint, dan lost De Ligt Robin van Persie (18 jaar en 275 dagen) af als jongste winnaar van de UEFA Cup/Europa League.

 

Bij de tegenstander uit Manchester vallen er een paar dingen op. Zo heeft manager José Mourinho gekozen voor Chris Smalling in het hart van de verdediging. De Engelsman moet samen met voormalig Ajacied Daley Blind voorkomen dat het gevaarlijk wordt voor het doel van Sergio Romero. 

De Portugees verkiest daarnaast Juan Mata boven Jesse Lingard, waardoor United waarschijnlijk met vier spelers op het middenveld speelt in plaats van drie.