Lokale omroep met geldnood krijgt hulp

© Jurgen Mols

De gemeente Horst aan de Maas schiet de in geldnood verkerende Omroep Reindonk te hulp. De gemeente koopt het gedeelte van een pand aan de Bemmelstraat dat in bezit is van Reindonk voor een bedrag van maximaal 150.000 euro.

Daan de Hulster

Dankzij die inkomsten kan de omroep een schuld van ‘enkele tienduizenden euro’s’ afbetalen en wordt de kans op een faillissement afgewend.

SchuldVolgens Arie Stas, voorzitter van het omroepbestuur, gaat het om een schuld die door toedoen van de inmiddels ontslagen directeur Pieter Janssen is ontstaan.Volgens Stas is Reindonk afgezien van de onverwacht opgedoken rekeningen financieel gezond.

Burgemeester Kees van Rooij vindt de gemeentelijke steun aan Reindonk te verantwoorden. "Wij vinden pluriforme berichtgeving belangrijk en zouden het een verlies vinden als deze lokale omroep zou verdwijnen.” Na verkoop van het pand gaat Reindonk huur betalen voor het gebruik daarvan.

EvaluatieIn ruil voor de financiële steun wil de gemeente tijdens evaluaties inzicht krijgen in de financiële huishouding van Reindonk. De eerste evaluatie vindt plaats in november.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee