Kritische volgers van Chemelot stoppen na bedreiging

Print
Kritische volgers van Chemelot stoppen na bedreiging

Bedrijventerrein Chemelot Afbeelding: Rob Oostwegel

Lindenheuvel - Een groep kritische volgers van industriecomplex Chemelot stopt met het aandacht besteden aan incidenten bij Chemelot na bedreigingen.

Dat hebben de mensen achter de ChemelotWatch vrijdagochtend bekend gemaakt op hun Facebookpagina.

Overlast
Op de Facebookpagina en via hun Twitteraccount liet ChemelotWatch het weten wanneer er incidenten waren of wanneer er overlast was voor de omwonenden. 

Nadat er eerder al mensen waren bedreigd waarvan gedacht werd dat ze bij de pagina betrokken waren, zijn er onlangs nieuwe dreigementen geuit richting de medewerkers van ChemelotWatch. Dat is nu reden voor de betrokken om te stoppen. Op Facebook schrijven ze dat ze ook melding hebben gemaakt van de dreigementen bij de politie. 

Agressie
De mensen achter de pagina later tot slot nog weten dat ze blij zijn dat ze nooit bekend hebben gemaakt wie er achter de pagina zitten. "Helaas is dit in deze tijd een juiste keuze geweest. De verbale agressie is doorgeslagen."

Chemelot zelf reageert via Twitter verbolgen op het stoppen van ChemelotWatch. "Intriest dat initiatief ChemelotWatch, dat ons bij de les hield, om de gegeven reden heeft besloten te stoppen", valt er te lezen op Twitter.