Kiek van Toen: Schutterij

Print
Kiek van Toen: Schutterij

Afbeelding: Archief Limburgs Dagblad

Voorafgaand aan het jaarlijkse koningschieten marcheert de plaatselijke schutterij door de straten van het dorp om hun gloednieuwe uniformen te presenteren.

Wie weet de naam van de schutterij, uit welke plaats komen zij, en wie helpt ons aan de namen van de schutters (en koningin) op deze foto uit april 1985?

Reacties kunt u sturen naar peter.devreede@delimburger.nl

Reacties:

Schutterij St.Pancratius Munstergeleen. Koningspaar Henk Janssen-Van Kan
Wim Hanssen

Beste Peter, 
Dit is schutterij St. Pancratius uit M' Geleen. De koningin is Jeanny Vankan met haar echtgenoot Henk Jansen. Verder niet bekend. 
SuCCes ermee??
Grtjs Truus Warlich

Hallo Peter, 
Betreffende de foto van een schutterij in de krant van zaterdag, gaat het om schutterij St. Pancratius uit Munstergeleen, met als koning Henk Janssen en zijn echtgenote Sjannie van Kan als koningin. De schutterij is helaas al een heel aantal jaren in ruste. 
Groet,
Paul Hendriks

Dit is de schutterij uit Munstergeleen St-Pancratius.De koningin heet met haar meisjesnaam Sjan van Kan.
De koning heet Henk Janssen.
Dit echtpaar woonde op de Erkensweg, een straat achter mijn ouderlijk huis op de Julianalaan.
In omstreeks 1700 werd deze schutterij reeds genoemd.
In 1896/1897 vindt heroprichting plaats van St-Pancratius.
IN 1991 deelt ze de bond St-Gerardus mee dat de vereniging in ruste is.
mvgr.
Huub Rademakers

“Het gaat volgens mij om schutterij Pancratius uit Munstergeleen. Die bestaat inmiddels niet meer, omdat die schutterij na interne ruzie uit elkaar is gegaan. Zelf ben ik van de schutterij Marcellinus en Petrus en ik herinner me dat de commandant van de Munstergeleense schutterij wel eens heb gezien. Dat is de man helemaal rechtsachter op de foto. Ik geloof dat dat commandant Wiel Essers is.”
Coen Kristus,
Geleen 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →