VDL-bus bouwt Mercedes om tot politieauto

Print
VDL-bus bouwt Mercedes om tot politieauto

Afbeelding: ANP

VDL Bus in Venlo heeft opnieuw een grote order in de wacht gesleept. Het bedrijf gaat het merendeel van de 2300 Mercedes B-klasse-auto’s ombouwen tot opvallende politie-patrouilleauto.

Het gaat om het inbouwen van apparatuur, het aanbrengen van zwaailichten en strepen en het hufterproof maken van de wagen middels een aantal verstevigingen. Bij VDL Bus worden reeds 300 Mercedes Sprinters omgetoverd in ME-busjes.

Mini Countryman was ook in race 
VDL heeft de opdracht vrijdag bevestigd. Het familiebedrijf houdt nog een kleine slag om de arm, omdat het formeel nog een voorlopige gunning betreft van de landelijke politie aan Mercedes-Benz. De politie heeft de afgelopen periode verschillende modellen getest en verkoos Mercedes –Benz als uiteindelijke winnaar. Overigens was ook de Mini Countryman uit Born in de race als vervanger voor de huidige VW Touran, die tien jaar dienst deed. Voorts levert Mercedes-Benz ook 600 Vito-busjes. Die worden omgebouwd door Terberg Specials.

Lees ook: Politie wil Volkswagen inruilen voor Mercedes-Benz

Vervanging wagenpark
De politie vervangt de komende jaren zijn gehele wagenpark. De gunning aan Mercedes betreft slechts een deel daarvan. Mercedes laat merken als VW, BMW, Mini, Peugeot en Opel achter zich. Het onderscheidde zich met de B-klasse op een aantal cruciale punten als wendbaarheid, snelheid, robuustheid en betrouwbaarheid. Met de prestigieuze aanbesteding is een bedrag van een paar honderd miljoen euro gemoeid.  

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen