Roda JC is geen ‘kindje’ meer van Nol Hendriks

Print
Roda JC is geen ‘kindje’ meer van Nol Hendriks

Afbeelding: Bas Quaedvlieg

Met zijn handelsgeest en neus voor talent had Nol Hendriks (80) een groot aandeel in de gouden jaren van Roda JC. De ooit zo intense band met zijn ‘derde kind’ is broos geworden na een conflict met eigenaar Frits Schrouff. De liefde voor zijn overleden vrouw Margaretha is wél voor eeuwig.

Nog elke dag bezoekt Hendriks haar graf. „Ik zorg dat er altijd rode rozen staan.”

U volgt Roda JC tegenwoordig van een afstand. Zowel op als naast het veld beleeft de club op zijn zachtst gezegd een turbulent seizoen. Hoe kijkt u hiernaar?
„Vreselijk. Ik kan wel huilen. De mensen die aan het roer staan bij Roda vormen een fantastische vriendenclub, maar kennis van voetbal hebben ze totaal niet. Ik heb een zoon en een dochter en Roda JC was mijn derde kindje. Roda zal altijd mijn club blijven, maar een kindje is het niet meer. Vorig jaar zijn er problemen ontstaan over de transfer van Tomi Juric, die ik heb gefinancierd. Ze dachten dat ik alles meteen ging betalen. Frits Schrouff heeft me toen onbetrouwbaar genoemd. Dat heeft me enorm geraakt. Toen is er bij mij iets geknapt.”

U komt eigenaar Frits Schrouff bij thuiswedstrijden tegen op de tribune. Lastig?
„Na dat conflict vorig jaar is hij met zijn directeur nog hier geweest om zich te excuseren. We zeggen elkaar nu gedag, maar hebben geen relatie. Frits is een prima vent, alleen heeft hij mensen om zich heen die geen kennis van voetbal hebben. En die beschermt hij.”

Op wie doelt u precies?
„Algemeen directeur Wim Collard heeft de verdienste dat hij Schrou heeft binnengehaald, maar zit niet op de juiste plaats. Dan is het geld gauw op.

 

Lees het complete interview in de krant van vandaag.

Al abonnee? klik hier om naar de digitale krant te gaan.

Nog geen abonnee en verder lezen?
Probeer de digitale krant dan 4 weken gratis!

Probeer nu