Formule 1-fans houden van Hamilton en Alonso

Print
Formule 1-fans houden van Hamilton en Alonso

Lewis Hamilton (r) en Fernando Alonso Afbeelding: ANP

Lewis Hamilton en Fernando Alonso zijn de populairste Formule 1-coureurs. Dat blijkt uit een wereldwijd onderzoek van Motorsport Network's Global Fan Survey, het grootste digitale platform over de motorsport. De onderzoekers kregen respons uit 194 landen en publiceerden de resultaten in het weekeinde van de Grote Prijs van Monaco.

Ten opzichte van 2015 blijkt de populariteit van de Formule 1 onder de liefhebbers van gemotoriseerde sporten met 44 procent te zijn gegroeid. Ook bleek dat de gemiddelde leeftijd van de fans lager wordt; die is nu 36 jaar. Ook waren er meer vrouwen die interesse toonden, al blijft dat percentage nog steeds onder de 10 procent.

Hoogtijdagen
Hamilton zag zijn populariteit in twee jaar tijd verdubbelen. De Brit heeft een fanschare die sinds de hoogtijdagen van Michael Schumacher niet is vertoond, volgens het platform. Twee jaar geleden was de Fin Kimi Räikkönen nog het populairst wereldwijd.

Een derde van de ondervraagden noemt Ferrari als favoriete team. Mercedes was in Groot-Brittannië het meest geliefd. Dat zal met Hamilton te maken hebben, die voor dat team rijdt. Max Verstappen is opmerkelijk genoeg populairder bij de Formule 1-fans van boven de 45 dan in zijn eigen leeftijdscategorie.