Het gekke is: Dumoulin is niet eens teleurgesteld

Print
Het gekke is: Dumoulin is niet eens teleurgesteld

Tom Dumoulin moet zijn concurrenten laten gaan. Afbeelding: Cor Vos

Drie weken lang reed Tom Dumoulin zo scherp als een adelaar. Tot gisteren, toen de gevreesde ‘slechte dag’ in de derde week opspeelde. Door zowel tactische als fysieke zwakte verspeelde hij het roze. En het gekke is: hij leek helemaal niet teleurgesteld.

Keuvelen doe je in de kroeg. Of op de hoek van een straat, als je een bekende tegenkomt. Tom Dumoulin doet het in de koers, net zo makkelijk. Hij is een kwebbelaar. In de Eneco Tour van 2013 reed het peloton volle bak de Muizenberg in Kanne op terwijl de Maastrichtenaar nog vrolijk zat te kletsen tegen Sebastian Langeveld, die met zijn tong op het stuur allang niets meer terug kon zeggen. 

Drie weken lang in deze honderdste Ronde van Italië was Dumoulin een adelaar op een fiets. De 26-jarige Limburger speelde met zijn pedalen en zijn tegenstanders, was vlijmscherp en maakte nergens een misstap. 

Beledigd
En uitgerekend in een van de laatste bergritten, in de afdaling van de futiele Cima Sappada, zat hij achterin het peloton te slapen terwijl zijn eigen ploeg nota bene op kop reed. En daarna trokken Nairo Quintana en Vincenzo Nibali de gashendel vol open. Een dag eerder had hij ze nog beledigd, de wraakgevoelens tot het maximale aangewakkerd en nog geen 24 uur later kreeg hij het deksel op zijn neus. Daar veranderden zijn excuses aan met name Nibali aan het begin van de negentiende etappe geen zier aan. 

 

Lees het complete artikel in de krant van vandaag.

Al abonnee? klik hier om naar de digitale krant te gaan.

Nog geen abonnee en verder lezen?
Probeer de digitale krant dan 4 weken gratis!

Probeer nu