'Laten we alle 22 spelers naar voren schreeuwen'

Print
'Laten we alle 22 spelers naar voren schreeuwen'

Afbeelding: De Limburger/Peter Schols

Heel wat wedstrijden heb ik inmiddels op de tribune gezeten. Aanvankelijk meegetroond door de mannen in mijn gezin, die de liefde voor de geel-zwarte club langzaam op mij hebben overgebracht.

Wat heb ik moeten wennen aan de dynamiek van een stadion. Aan het gevloek en gescheld. Hoe leuk is de euforie bij een goal. Voetbal is emotie, u zegt het. 

Nog steeds trek ik bij oerwoudgeluiden of verwijzingen naar een fout regime de grens. Dan draai ik me zeer tegen de zin van mijn mannen om en begin een preek, die inderdaad meestal tegen dovemansoren is gericht. Maar dan ben ik het tenminste ook kwijt. Sommige dingen zeg je niet, doe je niet. Ook niet als de belangen groot zijn.

Ook voetbal is uiteindelijk maar een spelletje. De elf op de mat hebben er bovendien he-le-maal niks aan als het uit de hand loopt naast het veld. Goed voor de concentratie van de spelers is het niet als fans - zijn ze die naam wel waard? - zich misdragen, het veld bestormen en een wedstrijd stilleggen. 

Aan de bezoekers van de beslissende derby morgen stel ik voor dat we álle 22 spelers eendrachtig naar voren schreeuwen. Dan krijgt elke supporter geheid een mooie pot voetbal te zien en zal de beste ploeg winnen bínnen de lijnen. 

Prettige wedstrijd!