Tien Roda JC-fans krijgen stadionverbod na play-off derby

Print
Tien Roda JC-fans krijgen stadionverbod na play-off derby

Afbeelding: Peter Schols

Tien fans van Roda JC hebben vanochtend een stadionverbod opgelegd gekregen. Zij waren voorafgaand aan de play-off derby tussen MVV en Roda JC in het bezit van vuurwerk en bivakmutsen.

 

Naast het stadionverbod krijgen de tien ook een stadionomgevingsverbod voor de return op zondag. 

Fouilleren 
De personen, voornamelijk afkomstig uit de regio Parkstad, reisden donderdag vanuit Kerkrade naar Maastricht en werden vóór de wedstrijd door de politie gefouilleerd. Daarbij werden rookpotten en bivakmutsen aangetroffen. 

Verbod
De stadionverboden zijn opgelegd door Roda JC. De duur van zo’n verbod wordt bepaald door de KNVB en varieert van negen tot achttien maanden. De stadionomgevingsverboden zijn opgelegd door de gemeente Kerkrade. Iemand met zo’n verbod mag zich vóór, tijdens en na de wedstrijd van zondag niet ophouden in de omgeving van het Parkstad Limburg Stadion.

Bivakmutsen
Volgens de Kerkraadse burgemeester Jos Som zijn bivakmutsen voor boeven of voor als het koud is: “Dat laatste is het nu zeker niet. Mensen die tijdens een voetbalwedstrijd hun gezicht op deze manier bedekken, hebben kwaad in de zin en begrijpen niet wat ze de club, die ze zogenaamd zo lief hebben, aandoen. Die mensen willen we niet in of in de buurt van het stadion hebben.”