Kiki Bertens weer met titel op zak naar Parijs

Print
Kiki Bertens weer met titel op zak naar Parijs

Afbeelding: AP/AD

Net als vorig jaar reist Kiki Bertens met een toernooizege op zak naar Roland Garros. De beste Nederlandse tennisster (25) verdedigde vandaag met succes haar titel in Neurenberg, door de Tsjechische Barbora Krejcikova overtuigend te verslaan: 6-2 6-1.

Het is de derde WTA-titel in de carrière van Bertens, die afgelopen weken ook al indruk maakte op de grote graveltoernooien in Madrid en Rome met een kwart- en een halvefinaleplaats. Ze kan met veel vertrouwen afreizen naar Parijs, waar morgen Roland Garros begint. In de eerste ronde treft ze Ajla Tomljanovic, de nummer 309 van de wereld.

Bertens brak haar Tsjechische opponente vandaag in de eerste set twee keer en kwam op eigen service geen moment in gevaar. In het tweede bedrijf brak Bertens Krejcikova opnieuw snel en maakte de partij binnen het uur af. Ze stond het gehele toernooi geen set af en maakte haar status van eerste geplaatste speelster waar.

De prima vorm van Bertens is ook bij de bookmakers niet onopgemerkt gebleven. Waar ze een paar weken geleden nog 500 tegen 1 stond om Roland Garros te winnen, was dat vanmiddag bij het Britse wedkantoor William nog slechts 26 tegen 1. Daarmee is ze de achtste favoriet voor het toernooi.

Vorig jaar bereikte Bertens de halve finale in Parijs, waarin ze van de nummer 1 van de wereld Serena Williams verloor. Die ontbreekt dit jaar, net als onder anderen Maria Sjarapova en Victoria Azarenka. Een uitgesproken favoriet ontbreekt dan ook, weet Bertens.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →