Wereldwijde chaos bij British Airways door cyberaanval

Print
Het IT-systeem van British Airways is zaterdag uitgevallen, wat tot grote vertragingen leidt. De grootste luchtvaartmaatschappij van Groot-Brittannië verontschuldigde zich zaterdag op Twitter voor het probleem en liet weten dat eraan gewerkt wordt. Als gevolg van de computerstoring annuleert British Airways tot zaterdagmiddag 17.00 uur alle vluchten van de luchthavens Heathrow en Gatwick in Londen.

"Wij maken onze verontschuldigingen aan klanten die vertragingen hebben vanwege een uitval van het IT-systeem'', liet een woordvoerster weten "We werken eraan om het probleem zo snel mogelijk op te lossen."

Ze gaf geen verdere details. Passagiers meldden op sociale media grote vertragingen van vluchten aan het begin van een lang vakantieweekend in Groot-Brittannië. Volgens de Britse krant The Sun is een cyberaanval de oorzaak van de storing. 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →