Jongen (14) overleden na ongeval met jetski

Print
Jongen (14) overleden na ongeval met jetski

Zoekactie bij Well Afbeelding: Bart Meesters / AD

Een jongen van 14 is zaterdag overleden nadat hij door een jetski werd overvaren. Het ongeluk gebeurde op de Maas bij het Gelderse dorpje Well. Het slachtoffer werd na enige tijd gevonden en direct gereanimeerd, maar dit mocht niet meer baten.

Na het ongeluk werd meteen een zoekactie op touw gezet. Daarbij waren de brandweer, hulpdiensten en pleziervaart betrokken. Met bootjes zochten ze langs de kant, en ook een politie- en traumahelikopter waren aanwezig.

Het incident gebeurde omstreeks 17.00 uur. Omstanders melden dat de jongen uit een boot zou zijn gesprongen, en toen werd overvaren door een jetski. De politie onderzoekt de toedracht.

Ongelukken op de Maas
Het is niet de eerste keer dat dit stuk van de Maas een slachtoffer eist. Op 20 augustus 2012 ging een 22-jarige Pool een stukje zwemmen, om nooit meer terug te keren.

Op het stuk Maas bij Ammerzoden, Bokhoven en Well mag hard gevaren worden. Dit wil nog wel eens voor ongelukken zorgen. In augustus 2007 raakten bij Bokhoven drie mannen gewond toen hun speedboot na een botsing gelanceerd werd en op de kant vloog. De boot vloog vervolgens in brand.

Het zwemmen in de rivier is regelmatig onderwerp van discussie. Het is niet bij wet verboden, maar wordt wel afgeraden door politie en Rijkswaterstaat. Ieder jaar wordt er weer vaak en veel gewaarschuwd. Toch liggen bij mooi weer de strandjes vol. Omdat op de Waal ook beroepsvaart is, wijken mensen met een speedboot, jetski of waterscooter en waterskiërs uit naar de Maas.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →