Politie waarschuwt: laat geen dieren en kinderen in auto achter

Print
Een video waarbij een hond wordt gered uit een snikhete auto bij het Designer Outlet in Roermond circuleert momenteel op het internet. Het zijn beelden van een jaar geleden. Ze worden echter nu weer online geplaatst als waarschuwing om geen dieren en kinderen in de auto achter te laten tijdens deze tropische temperaturen.

De video van de redding gaat viraal en is inmiddels bijna 750.000 keer bekeken. De boodschap: "De temperatuur in de auto kan in een paar minuten oplopen tot meer dan 50 graden. Laat geen dieren en kinderen in de auto achter. Ook niet met het raam open. Ook niet heel even!" De eigenaar van de hond kreeg destijds een waarschuwing en moest de gemaakte schade zelf betalen.

Waarschuwing
Vorige week overleed in Hoensbroek een bouvier die door zijn baasje werd achtergelaten in een snikhete auto. De eigenaar werd aangehouden en kreeg een proces-verbaal. De brandweer waarschuwt om bij deze tropische temperaturen geen dieren en kinderen achter te laten in de auto. 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →