Deel parkeergarage Eindhoven Airport ingestort

© HBVL

© Ricardo Moers

© Ricardo Moers

© Twitter

© ANP

© ANP

© ANP

thumbnail:
thumbnail:
thumbnail:
thumbnail:
thumbnail:
thumbnail:
thumbnail:

Een deel van de parkeergarage van Eindhoven Airport is zaterdagavond rond 19.00 uur ingestort. Dat bevestigen de luchthaven en de politie.

Redactie

Er zijn geen gewonden gevallen. Wel is de stroom op Eindhoven Airport uitgevallen.Reizigers worden via de zij-ingang geleid omdat elektrische poortjes niet meer werken. Uitgaande vluchten zijn volgens een woordvoerder met enige vertraging vertrokken. Inkomende vluchten ondervonden weinig last.Aanvankelijk hadden ook de vertrekbalies en het bagagebandsysteem last van het uitvallen van de elektriciteit, maar daar is weer stroom. "Inmiddels is het vliegverkeer en het passagiersproces weer op gang en het vliegveld normaal bereikbaar.'' Ook een naburig hotel en winkels werden getroffen door de stroomstoring.

WoesjjVerkeersregelaar Esther van Brakel was aan het werk toen het gebeurde. "Ik liep net naar binnen toen ik heel hard een soort onweer hoorde. Maar dan veel zwaarder. Ik keek achterom en woesjj, het hele gebouw stortte in." Meteen kwam de marechaussee naar buiten om alles af te zetten. Enkele auto's die in de buurt geparkeerd stonden zijn beschadigd.

Op een lopen gezetAlbert Rops uit Breda kwam zaterdagavond naar Eindhoven Airport om zijn dochter op te halen. Hij had zijn auto geparkeerd voor de nieuwe parkeergarage en wilde naar het panoramaterras gaan. "Ik hoorde een hoop kabaal en zag vanalles naar beneden zakken. Toen heb ik het op een lopen gezet." Toen de enorme stofwolk was opgetrokken liep Rops terug naar de parkeergarage om te kijken of er iemand was. Hij hoorde geen hulpgeroep."

De parkeergarage moest de oude parkeerplaats voor de terminal vervangen. Op de tweede, derde en vierde verdieping was plek voor 800 auto's. Bouwbedrijf BAM is verantwoordelijk voor het project.

De parkeergarage ligt aan de Luchthavenweg. Deze zou begin juli geopend worden. OnderzoekDe koninklijke marechaussee heeft het gebied afgezet en is verantwoordelijk voor de beveiliging. Zij zullen de komende tijd onderzoek doen naar de oorzaak van het instorten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal