Limburgs profvoetbal beleeft revival in enerverend seizoen

Daryl Werker, matchwinnaar voor Roda JC

Daryl Werker, matchwinnaar voor Roda JC© Bas Quaedvlieg

Opluchting bij Roda JC, teleurstelling bij MVV. Met de derby tussen die twee kwam een eind aan een voetbalseizoen waarin het Limburgse profvoetbal een revival beleefde.

Patrick Delait

Roda had zondag in het eigen Parkstad Limburg Stadion genoeg aan een kopbal van Daryl Werker om MVV te kloppen en het behoud in de eredivisie veilig te stellen. Na een turbulent seizoen, waarin geel-zwart te vaak op een negatieve manier het nieuws haalde, was dit voor Roda het maximaal haalbare. Tijd om na te genieten van de ontsnapping in de play-offs is er echter nauwelijks. Roda moet op zoek naar een nieuwe trainer, een technisch directeur en mogelijk ook naar nieuwe geldbronnen, nu de deal met Aleksei Korotaev op losse schroeven staat.

In de banDe onrust bij Roda mag dan een sluier hebben gelegd over het Limburgse voetbaljaar, als afgelopen seizoen iets heeft aangetoond, dan is het dat profvoetbal leeft in Limburg. Het noordelijke deel van de provincie was in de ban van de terugkeer van VVV op het hoogste niveau. In de race naar de titel in de eerste divisie raakte De Koel meerdere keren (bijna) uitverkocht.

Uit zijn voegenIn Zuid-Limburg werd Roda onverminderd gesteund door een grote supportersschare die de club ook in woelige tijden trouw blijft. MVV zag zijn stabiele beleid beloond met een plek in de finale van de play-offs. De Geusselt barstte in de eerste wedstrijd tegen Roda bijna uit zijn voegen. Alleen Fortuna Sittard acteerde dit seizoen enigszins in de luwte, maar ook daar is er reden voor optimisme.

BezinnenMet de komst van de Turkse investeerder Isitan Gün lijken de grootste financiële problemen voorbij. De komende weken zijn er om te bezinnen en - vooral voor Roda JC - opnieuw te beginnen. Als het komende seizoen voor Limburg even enerverend wordt als het voorbije, zal verveling nooit op de loer liggen.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee