Jan Smeets weigert om Rihanna te boeken voor Pinkpop

© ANP

Jan Smeets weigert nog steeds om Rihanna te boeken voor Pinkpop. Dat zegt hij in een interview met De Limburger.

Ruud Maas & Marco van Kampen

"De komst van Rihanna blokkeer ik zo lang ze live zo ondermaats presteert."

Lady Gaga? Welkom! Beyoncé? Uitermate welkom! Maar in zo’n jaar moet er wel heavy rock tegenover staan en ik wil niet uitdijen als het om dance gaat, er zijn al genoeg dancefestivals. Goede artiesten strikken is steeds lastiger. Er zijn zoveel festivals dus hebben ze alle keuze. 

Je hebt niks te zoeken, je krijgt aanbod. We zijn al twintig jaar bezig met Pearl Jam, maar het lukt steeds niet. Wat niet helpt, zijn mannen met grote zakken geld die festivals opkopen. Als de man achter Best Kept Secret Radiohead wil, kan hij die band elders nog tien concerten aanbieden. Dat kunnen wij niet bijbenen, hooguit een show in de Rodahal voor Kensington of Guus Meeuwis. Maar Pinkpop kan toch vier dagen duren als je zo meer artiesten lokt?
"Echt niet. Hoewel Mojo dat elk jaar op tafel legt. Ik wil het niet, daarvoor ben ik te traditioneel. Na drie dagen moet iedereen naar huis, het normale leven in. Douchen, wat mij betreft. Het wordt anders zo’n bende.” 

In 2019 is Jan Smeets toe aan zijn vijftigste Pinkpop. Wie staat er dan op het affiche?
"Ik heb vorig jaar de grote fout gemaakt door vooruit te lopen op het programma van 2017. Ik had de indruk dat alles geregeld was. Namen ga ik nooit meer zo vroeg roepen. Maar ik verklap wel alvast: de drie headliners voor 2018 zijn rond. Hoewel, er zijn nog geen handtekeningen gezet…”

Klik hier om het volledige interview met Jan Smeets te lezen.

Volg alles over Pinkpop bij De Limburger

Diverse verslaggevers zijn dit weekend op het festivalterrein in Landgraaf om verslag te doen van Pinkpop 2022. Gedurende 3 dagen plaatsen we recensies, reportages, interviews, foto's & video's en vind je alle bijzonderheden terug op de site. Ga naar > delimburger.nl/pinkpop en mis niets!