Reglementswijziging LVK ondergaat nieuwe aanpassing

© Marcel van Hoorn

Na overleg met een delegatie van deelnemers aan het Limburgs Vasteloavesleedjes Konkoer (LVK) heeft het bestuur van de stichting LVK besloten de onlangs aangekondigde reglementswijziging aan te passen. Vanaf nu mag elke deelnemer bij maximaal drie liedjes betrokken zijn in welke rol dan ook.

Jan Cuijpers

Enkele weken geleden kondigde het LVK-bestuur aan dat het reglement was aangepast, zodat deelnemers bij maximaal drie liedjes betrokken konden zijn als tekstdichter, componist of uitvoerende.

Drie rollenDat zou betekenen dat een artiest die zijn eigen liedjes schrijft en componeert nog maar één nummer in zou mogen sturen, want in dat geval had hij/zij drie rollen ingevuld.

Nieuw talentLVK-woordvoerder Ron Aspers zegt dat de reden voor de eerder aangekondigde wijziging is en blijft dat de stichting LVK nieuw talent meer kansen wil bieden. Hij verwacht wel dat het aantal inzendingen door deze maatregel afneemt. De inschrijftermijn voor de editie 2018 start 11 november.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee