Vrachtwagen en meerdere auto's betrokken bij zwaar ongeluk Wijchen

Ravage op de A326 na het ongeval tussen een vrachtwagen en meerdere auto's.

Ravage op de A326 na het ongeval tussen een vrachtwagen en meerdere auto's. © Rijkswaterstaat

Een vrachtwagen is vanochtend ingereden op een file op de A326 bij Wijchen (vlakbij Nijmegen). De chauffeur van de vrachtwagen is aangehouden, meldt de politie.

Redactie

Rijkswaterstaat verwacht dat de snelweg pas rond het middaguur weer open kan; onderzoek en opruimen gaan tot zeker 12.15 uur duren.

Zeker zes auto's zijn beschadigd geraakt als gevolg van het ernstige ongeval, dat rond 09.00 uur gebeurde. Er zouden drie gewonden zijn gevallen, waarvan één ernstig. Alle betrokkenen zijn uit de voertuigen gehaald.

Er zijn twee traumahelikopters opgeroepen, één daarvan is inmiddels op de snelweg geland.

De weg blijft naar verwachting nog uren dicht voor onderzoek en opruimwerkzaamheden. Er is een omleiding ingesteld voor het overige verkeer. De snelste route is over de A73 en A50, die beide filevrij zijn.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee