Massale zoektocht naar pasgeboren en vermiste baby

© HBVL/rr

In de Waalse gemeente Quaregnon is de politie op zoek naar een vermiste baby die tussen zaterdagnamiddag en zondagochtend is geboren. De pasbevallen moeder meldde zich zondagochtend in het ziekenhuis van Hornu, maar zonder baby. Dat laat het parket van Bergen weten.

HBVL/BELGA

De jonge vrouw uit de Waalse gemeente Quaregnon (provincie Henegouwen) bezocht zondagochtend rond 5.30 uur de spoedafdeling van het ziekenhuis van Hornu. Het was duidelijk zichtbaar dat ze bevallen was. Van de pasgeboren baby was echter geen spoor.

Verward“We zijn zondagochtend ingelicht over de gebeurtenis”, zegt Christian Henry van het parket van Bergen. “Niemand weet waar de baby is. Het gaat duidelijk om een geval van zwangerschapsontkenning. De vrouw komt ontzettend verward over en ontkent dat ze het leven heeft geschonken aan een baby. Ze beweert zelfs dat ze niet eens zwanger was.”

Een onderzoek heeft inmiddels uitgewezen dat de vrouw wel degelijk zwanger was.

Massale zoektochtDe politie stelt momenteel alles in het werk om de baby op de sporen. Er werden zondagavond alvast huiszoekingen uitgevoerd in het huis van de jonge vrouw. “Elk extra detail in het onderzoek is welkom, want elk uur is momenteel van cruciaal belang”, aldus het parket.

Intussen verblijft de jonge vrouw in het ziekenhuis en reageert ze nog steeds heel verward.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee