Maastricht gaat Dumoulin woensdag groots huldigen

Print

Afbeelding: AFP/Luk Benies

Maastricht - Maastricht zal Tom Dumoulin woensdagavond op de Markt groots huldigen voor zijn historische prestatie in de Giro. De huldiging begint omstreeks 19.30 uur.

Burgemeester Annemarie Penn-te Strake: “Als stadsbestuur, maar eigenlijk als hele stad, zijn wij natuurlijk ontzettend ‘gruuts’ op Tom. Hij verdient een prachtig eerbetoon. Maastricht kan daar als geen ander voor zorgen.”

Grote eer
Dumoulin zelf laat weten uit te kijken naar de huldiging: “Ik heb ontzettend genoten van alle reacties en felicitaties de afgelopen dagen. Dat ‘mijn’ stad Maastricht mij daarnaast nog eens extra in het zonnetje wil zetten vind ik een grote eer.”

Roze brug
Tom Dumoulin is geboren in Maastricht, maar woont sinds kort even buiten de stad in het Belgische Kanne. 
Om de thuiskomst van Giro-winnaar en inwoner van Kanne te vieren zal de witte hangbrug over het Albertkanaal in dat dorp maandagavond tijdelijk in het roze verlicht worden. Om 22.00 uur zal burgemeester Mark Vos van de gemeente Riemst de verlichting aansteken. Zondagnacht werd in Maastricht ook al een deel van het gouvernement in Maastricht in roze gehuld.

Het programma van de huldiging is opgesteld in nauw overleg tussen het Maastrichtse stadsbestuur, Tom Dumoulin en zijn management.