24 jaar cel geëist voor loodsmoord Maastricht

Print
24 jaar cel geëist voor loodsmoord Maastricht

Afbeelding: iStock

Het OM heeft in hoger beroep 24 jaar cel geëist voor de loodsmoord in Maastricht. In december 2012 werd daar in de Vic Reindersstraat het zwaar toegetakelde lichaam van de 25-jarige Guido Kosterman uit Wijk bij Duurstede gevonden.

Zijn plaatsgenoot Alberto T. (30) werd voor deze moord eerder al veroordeeld tot een celstraf van 24 jaar. T. heeft de moord altijd ontkend en ging in hoger beroep.

Gruwelijkheid
De celstraf van 24 jaar die T. kreeg, was vier jaar meer dan het OM destijds eiste. Reden daarvoor was volgens de rechtbank in Maastricht de 'gruwelijkheid' van de moord. 

Kosterman werd namelijk urenlang gemarteld voor zijn dood. Hij bloedde uiteindelijk dood en werd daarna in brand gestoken. Tien dagen na zijn vermissing werd hij pas teruggevonden.

Gemarteld
Bij de autopsie bleek dat zijn pinken, kleine tenen, halswervel, neusbeen en diverse ribben waren gebroken. In Kostermans kapotgeslagen schedel werden stukjes gevonden van een fitnesstoestel. Op zijn rug zaten schroeiplekken, waarschijnlijk van een verhit strijkijzer. Zijn rechterlong was gekneusd, de linkernier bleek gescheurd. 

Het motief voor de moord zou zijn dat het slachtoffer als informant belastende informatie over T. zou hebben doorgegeven aan de Criminele Inlichtingen Eenheid (CIE). In ruil voor geld gaf hij informatie over kennissen in het drugscircuit. Alberto T. was een vriend, die hij verklikt zou hebben. 

De uitspraak in de zaak is op 26 juni.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →