24 jaar cel geëist voor loodsmoord Maastricht

© iStock

Het OM heeft in hoger beroep 24 jaar cel geëist voor de loodsmoord in Maastricht. In december 2012 werd daar in de Vic Reindersstraat het zwaar toegetakelde lichaam van de 25-jarige Guido Kosterman uit Wijk bij Duurstede gevonden.

Redactie

Zijn plaatsgenoot Alberto T. (30) werd voor deze moord eerder al veroordeeld tot een celstraf van 24 jaar. T. heeft de moord altijd ontkend en ging in hoger beroep.

GruwelijkheidDe celstraf van 24 jaar die T. kreeg, was vier jaar meer dan het OM destijds eiste. Reden daarvoor was volgens de rechtbank in Maastricht de 'gruwelijkheid' van de moord.

Kosterman werd namelijk urenlang gemarteld voor zijn dood. Hij bloedde uiteindelijk dood en werd daarna in brand gestoken. Tien dagen na zijn vermissing werd hij pas teruggevonden.

GemarteldBij de autopsie bleek dat zijn pinken, kleine tenen, halswervel, neusbeen en diverse ribben waren gebroken. In Kostermans kapotgeslagen schedel werden stukjes gevonden van een fitnesstoestel. Op zijn rug zaten schroeiplekken, waarschijnlijk van een verhit strijkijzer. Zijn rechterlong was gekneusd, de linkernier bleek gescheurd.

Het motief voor de moord zou zijn dat het slachtoffer als informant belastende informatie over T. zou hebben doorgegeven aan de Criminele Inlichtingen Eenheid (CIE). In ruil voor geld gaf hij informatie over kennissen in het drugscircuit. Alberto T. was een vriend, die hij verklikt zou hebben.

De uitspraak in de zaak is op 26 juni.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee