Man (83) uit Horst overleden na val met scootmobiel

© SK-media

Een 83-jarige man uit Horst is overleden nadat hij vorige week zondag met zijn scootmobiel van een plateaulift viel. Dit gebeurde in het appartementencomplex waar de man woonde aan het Kuiperplein in Horst.

Daan de Hulster

Volgens de politie en woningcorporatie Wonen Limburg kwam de man om als gevolg van een noodlottig ongeval. Volgens de corporatie zag een getuige dat de man ‘vol gas’ gaf toen hij op het plateau in de hal van het complex stond. Het slachtoffer viel daardoor van het platform anderhalve meter naar beneden. De man werd daarna naar het ziekenhuis vervoerd. Hij is later overleden.

Lees ook: Traumahelikopter naar Horst vanwege lelijke val met scootmobiel

Geen technisch falenOmdat sprake is van een ongeluk doet de politie geen onderzoek naar de val. Wonen Limburg heeft de lift daags na het ongeluk laten bekijken door een monteur. Volgens de corporatie is toen geconstateerd dat geen sprake is van technisch falen. Wonen Limburg stelt dat de huidige staat van de lift in orde is en altijd tijdig onderhoud is gepleegd. De schade die ontstond door de val is inmiddels hersteld.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee