Jos Verstappen heeft begrip: 'Snap boosheid van Max'

Max Verstappen loopt boos weg na de GP van Monaco© ANP/Frits van Eldik

Jos Verstappen heeft begrip voor de boosheid bij zijn zoon van afgelopen zondag. Verstappen verloor als gevolg van de pitstopstrategie van Red Bull tijdens de GP van Monaco een plekje. Hij werd vijfde en niet vierde.

Redactie

“Ik snap de boosheid van Max”, vertelt Jos in het programma Peptalk.

Zelf regelen“Waar Max het meest boos over is, is het feit dat hij achter Sainz terugkomt op de baan en daardoor zijn eigen tempo niet kan rijden. Hij heeft na afloop Helmut Marko en Christian Horner bij zich geroepen en ze hebben daar samen over gepraat. Dat is ook Max zijn taak en hij moet dit ook allemaal zelf regelen.”

Volgens Jos gaat het om een incident en zal Max niet lang boos blijven. “Max kan hier redelijk gemakkelijk overheen stappen maar wil dit samen met zijn engineer tot de bodem uitzoeken. Hij wil de race nog een keer bekijken en dan na afloop hierover praten en dan is het klaar.”

Hard vanSterker nog, Jos denkt zelfs dat de tegenslag goed is. “Het is klote voor Max wat er gebeurde maar daar wordt hij hard van. Het dubbeltje viel gewoon niet zijn kant uit en dat is gewoon pech. Ik vind Max ontzettend goed de laatste paar races, in de kwalificaties zeer sterk, geen één fout gemaakt, en ook hier in Monaco een halve seconde sneller dan Ricciardo in de kwalificatie. Hij zit goed in zijn vel en het komt er nu alleen even niet uit, maar zijn tijd komt wel.”