Miljoenen om tekort aan Limburgs personeel te bestrijden

© ANP

De provincie wil miljoenen extra uittrekken om het dreigend tekort op de Limburgse arbeidsmarkt tegen te gaan. Binnen vijf jaar komen er 120.000 banen vrij.

Jule Peeters

Dat blijkt uit de voorjaarsnota die Gedeputeerde Staten hebben uitgebracht. Daarin staan de belangrijkste uitgangspunten voor de komende begroting van de provincie opgesomd. Pensioen en nieuwe banenZo kondigt de provincie aan dat er 3,5 miljoen euro wordt uitgetrokken om ervoor te zorgen dat er de komende jaren voldoende personeel beschikbaar blijft in Limburg."Verwacht wordt dat er de komende vijf jaar 120.000 nieuwe werknemers nodig zijn”, zegt gedeputeerde Marleen van Rijnsbergen (SP, Arbeidsmarkt). "Voor een groot deel gaat het om vervanging van mensen die met pensioen gaan, maar het gaat ook om 20.000 nieuwe banen."Explosie aan bedrijvigheidEr is in Limburg nu een explosie aan bedrijvigheid. Hoe krijgen we iedereen die kán werken aan het werk, en hoe houden we die ook op lange termijn aan het werk. Dat is waar we ons nu over buigen.” Van Rijnsbergen kondigt een actieplan aan dat over een paar maanden wordt gelanceerd.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee