Miljoenen om tekort aan Limburgs personeel te bestrijden

Print
Miljoenen om tekort aan Limburgs personeel te bestrijden

Afbeelding: ANP

De provincie wil miljoenen extra uittrekken om het dreigend tekort op de Limburgse arbeidsmarkt tegen te gaan. Binnen vijf jaar komen er 120.000 banen vrij.

Dat blijkt uit de voorjaarsnota die Gedeputeerde Staten hebben uitgebracht. Daarin staan de belangrijkste uitgangspunten voor de komende begroting van de provincie opgesomd. 

Pensioen en nieuwe banen
Zo kondigt de provincie aan dat er 3,5 miljoen euro wordt uitgetrokken om ervoor te zorgen dat er de komende jaren voldoende personeel beschikbaar blijft in Limburg."Verwacht wordt dat er de komende vijf jaar 120.000 nieuwe werknemers nodig zijn”, zegt gedeputeerde Marleen van Rijnsbergen (SP, Arbeidsmarkt). "Voor een groot deel gaat het om vervanging van mensen die met pensioen gaan, maar het gaat ook om 20.000 nieuwe banen."

Explosie aan bedrijvigheid
Er is in Limburg nu een explosie aan bedrijvigheid. Hoe krijgen we iedereen die kán werken aan het werk, en hoe houden we die ook op lange termijn aan het werk. Dat is waar we ons nu over buigen.” Van Rijnsbergen kondigt een actieplan aan dat over een paar maanden wordt gelanceerd.