MVV-voorzitter 'net zo trots als wanneer we het wel gehaald hadden'

© Peter Schols

Twee jaar geleden nam Bert Kersten (66) de voorzittershamer over van Paul Rinkens. De missie eredivisie strandde, op één goal. Een interview.

Marco van Kampen

Net niet, meneer Kersten„Ik ben net zo trots als wanneer we het wel gehaald zouden hebben. Uberhaupt zó dichtbij komen was al een wereldprestatie. Een groot compliment naar de spelers, de technische staf, de sponsors en iedereen die betrokken is bij de club. Met name al die lui die zich belangeloos voor de vereniging inzetten. En dat zijn er een hoop, geloof me. De architect van deze finaleplek is het collectief.”

Geen promotie, maar de slapende reus is wel weer wakker„We hebben bijna het onmogelijke gepresteerd met de beperkte middelen die we hebben. ‘I wanna go home’, zingen onze supporters altijd. Terug naar de eredivisie, bedoelen ze daarmee. Nu we dit jaar niet gepromoveerd zijn, gaan we er volgend seizoen weer vol voor.”

U bent krap twee jaar voorzitter van MVV, en u stond al op de drempel van de eredivisie. In hoeverre is ersprake van 'de hand van Bert Kersten'?„Vooropgesteld: mijn voorganger heeft goed werk geleverd. Paul Rinkens had de ondankbare taak te moeten saneren. Hij moest op álles bezuinigen. Zelfs een vlaai voor de scheidsrechter kon er niet meer van af. Dat was ook nodig, laat dat duidelijk zijn. Het was pure armoede bij MVV. De club moest van heel ver komen. Wat de financiën betreft, heb ik vooral voortgeborduurd op het beleid van Rinkens. Oké, het schrappen van de vlaai voor de arbitrage is teruggedraaid, maar we kijken nog steeds heel streng naar onze uitgaven. Soberheid is het toverwoord.

Lees het complete artikel in de krant van vandaag.

Al abonnee? klik hier om naar de digitale krant te gaan.

Nog geen abonnee en verder lezen?Probeer de digitale krant dan 4 weken gratis!

Probeer nu

bertkersten

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee