Herstellen van spoor in Blerick duurt minstens een dag

Het herstellen van het spoor bij Blerick gaat minstens een dag duren. Mogelijk zelfs tot woensdagochtend volgens ProRail. De NS zet voorlopig bussen in op het traject tussen Blerick en Horst-Sevenum

Redactie

Door een nog onbekende oorzaak kwam dinsdagochtend een vrachtwagen in botsing met een passerende goederentrein. De overgang is voorzien van spoorbomen. Volgens een woordvoerder waren hier geen problemen mee bekend en zouden deze gewoon hebben gefunctioneerd. "Iedere overweg is een risico. De veiligste overweg is geen overweg" voeg hij eraan toe. Lees ook: Geen treinen tussen Venlo en Eindhoven na botsing vrachtwagen en treinBrandDoor de klap vloog een gedeelte van de cabine en lading in brand. De lading van de vrachtauto bestond deels uit stuksgoed waaronder brandbare stoffen ten behoeve van de levensmiddelenindustrie. De trein bevatte een kleine hoeveelheid milieuonvriendelijke stoffen. Deze zijn niet vrijgekomen. Er is geen gevaar voor de omgeving geweest.Geen gewondenZowel de vrachtwagenchauffeur als machinist bleven ongedeerd en zijn met de schrik vrijgekomenGroot ongevalProRail spreekt wegens de impact over een groot ongeval. Het spoor is flink beschadigd en de ravage aan de vrachtwagen is enorm. De bovenleiding is zoals het er nu naar uitziet intact gebleven. De spoorwegovergang raakte zwaarbeschadigd. Het duurt nog minimaal een dag om alle schade te herstellen.Drukke spoorlijnHet ongeval gebeurde op een drukke spoorlijn. In 2015 vonden er 12.850 goederentransporten plaats. In 2016 waren dit er ongeveer 15.300.

Zwarte dag"Dit is een zwarte dag voor Venlo. Heel erg vervelend voor iedereen. Maar het had slechter kunnen aflopen", aldus president-directeur Pier Eringa van ProRail. "Het kan een combinatie zijn van domme pech en falende techniek van de vrachtauto. Zo te zien functioneerde de overweg goed."

Aanpak"Het laatste jaar zijn er veel incidenten geweest op bewaakte overwegen met zwaar materieel. De rode draad is dat het materieel stil kwam te staan op de overweg en dat het altijd een beveiligde overweg was. Dat is een raadsel en we gaan nu kijken hoe we dat aanpakken."

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee