Belastingdienst legt beslag op woning Patricia Paay

Patricia Paay heeft haar woning in Lijnden te koop gezet.

Patricia Paay heeft haar woning in Lijnden te koop gezet. © AD

De Belastingdienst heeft beslag gelegd op het huis van Patricia Paay. Een belastingdeurwaarder heeft gisteren een afschrift afgegeven voor executoriaal beslag op de woning van de 68-jarige La Paay in het Noord-Hollandse dorp Lijnden. De twee-onder-één-kapwoning met garage staat sinds vandaag te koop voor 475.000 euro.

Suzanne Borgdorff

Uit kadastrale documenten blijkt dat Paay de inkomstenbelasting over de jaren 2013, 2014 en 2015, de omzetbelasting over 2015 en 2016 en de zorgverzekeringswet over 2013 en 2014 niet of slechts deels heeft betaald. ,,Het beslag strekt mede tot verhaal van kosten van vervolging en executie en van (invorderings)-rente, voor zover verschuldigd'', luidt het afschrift. Hoe hoog de belastingschuld van La Paay is, is onbekend.Eigen geldPaay zelf, die vorige week liet weten een nieuwe start te willen maken met haar vermogende echtgenoot Robbert Hinfelaar (32), laat aan de site weten de beslaglegging 'raar' te vinden. ,,Ik heb mijn huis in de verkoop staan om een schuld te kunnen betalen. Daar zit een ton eigen geld in. Dit alles is veroorzaakt door een slechte boekhouder.'' De blonde diva zegt ook contact te zullen opnemen met de Belastingdienst.

Paay verhuisde in 2013 naar Lijnden en kocht daar voor 410.000 euro het aan het water gelegen optrekje met drie slaapkamers. Het complete huis is gestyled in de kleuren beige, grijs en wit. De badkamer kreeg een Grieks sfeertje, inclusief jacuzzi met witte pilaren, mee.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee