Fusie Langraaf-Heerlen is onvermijdelijk

Oud-minister Klaas de Vries (tweede van rechts) overhandigt zijn advies aan gedeputeerde Ger Koopmans. Links zijn college Eric Geurts, rechts burgemeester Ralf Krewinkel van Heerlen.

Oud-minister Klaas de Vries (tweede van rechts) overhandigt zijn advies aan gedeputeerde Ger Koopmans. Links zijn college Eric Geurts, rechts burgemeester Ralf Krewinkel van Heerlen. © MGL

De fusie van Landgraaf en Heerlen is noodzakelijk en onvermijdelijk om de nog altijd hardnekkige sociaal-economische problemen in Parkstad aan te pakken.

Marcel de Veen

AdviesDat concludeert oud-minister Klaas de Vries in zijn advies over het herindelingsproces, dat hij dinsdag aan de gedeputeerden Ger Koopmans en Eric Geurts heeft aangeboden.

RechtDe Vries erkent het recht van Landgraaf zich tegen de fusie te verzetten. Tegelijk, zegt hij, heeft de gemeente ook de plicht dit op een zodanige wijze te doen dat de belangen van de inwoners, maatschappelijke organisaties en haar personeel worden gediend.

6 juliProvinciale Staten vergaderen op 6 juli over de beoogde fusie, die op 1 januari 2019 geëffectueerd moet worden.

Lees meer in De Limburger van woensdag

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee