Fusie Langraaf-Heerlen is onvermijdelijk

Print
Fusie Langraaf-Heerlen is onvermijdelijk

Oud-minister Klaas de Vries (tweede van rechts) overhandigt zijn advies aan gedeputeerde Ger Koopmans. Links zijn college Eric Geurts, rechts burgemeester Ralf Krewinkel van Heerlen. Afbeelding: MGL

De fusie van Landgraaf en Heerlen is noodzakelijk en onvermijdelijk om de nog altijd hardnekkige sociaal-economische problemen in Parkstad aan te pakken.

Advies
Dat concludeert oud-minister Klaas de Vries in zijn advies over het herindelingsproces, dat hij dinsdag aan de gedeputeerden Ger Koopmans en Eric Geurts heeft aangeboden.

Recht
De Vries erkent het recht van Landgraaf  zich tegen de fusie te verzetten. Tegelijk, zegt hij, heeft de gemeente ook de plicht dit op een zodanige wijze te doen dat de belangen van de inwoners, maatschappelijke organisaties en haar personeel worden gediend.

6 juli
Provinciale Staten vergaderen op 6 juli over de beoogde fusie, die op 1 januari 2019 geëffectueerd moet worden.

Lees meer in De Limburger van woensdag
 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →