Pieter van Vollenhoven heeft weer huidkanker

Print
Pieter van Vollenhoven heeft weer huidkanker

Pieter en Margriet van Vollenhoven Afbeelding: ANP

Bij Pieter van Vollenhoven, de echtgenoot van prinses Margriet, is opnieuw huidkanker vastgesteld. Volgens de RVD gaat het om een melanoom. Het melanoom is de gevaarlijkste vorm van huidkanker.

Het weefsel wordt op korte termijn poliklinisch verwijderd in het Nederlands Kankerinstituut/Antoni van Leeuwenhoekziekenhuis te Amsterdam.

Ook in 2001, 2003 en 2006 werd bij Van Vollenhoven kwaadaardig weefsel verwijderd. Steeds kon hij kort na de ingreep weer naar huis.

Huidkanker komt steeds vaker voor in Nederland. Het aantal mensen met een melanoom blijft stijgen. Kregen er in 1990 nog 1554 mensen een melanoom, in 2015 kwamen er 5887 nieuwe patiënten bij. Langdurige blootstelling aan zonnestraling en onvoldoende insmeren met anti-zonnebrandcrème zijn belangrijke oorzaken.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →