Gans Niels mag toch in Maasbree blijven

© De Limburger

De optie dat gans Niels gewoon bij de rotonde in Maasbree mag blijven wonen, wordt steeds waarschijnlijker nu de hectiek is geluwd. De provincie heeft het traject om de gans door een professioneel bedrijf te laten vangen in ieder geval uitgesteld en het verhuizen van de gans naar een plas water in Zuid-Limburg is voorlopig afgeblazen.

Pieternel Kellenaers

Niels de Gans, zo liefkozend genoemd in Maasbree waar hij bij rotonde Valderend aan de Provincialeweg (N275) bivakkeert, is eind april plots beroemd in Nederland geworden nadat een zelf getimmerd hok voor hem bij de rotonde was gezet en een Facebook-pagina voor hem bijna 3000 vrienden kreeg.

Lees ook: Gans Niels woont op een rotonde en is de held van het dorp

GanstoerismeEen poging het dier te vangen, mislukte begin mei. Vanwege de commotie die op de vangpoging volgde, haakten de eigenaren van het adoptieadres af. Halverwege deze maand liet de provincie nog weten de rotondegans naar het zuiden van de provincie te gaan verhuizen, het dier zou verkeersgevaarlijke situaties opleveren vanwege automobilisten die al rijdend foto’s van het dier maken.

Nu dit ganstoerisme vrijwel is verdwenen, het hok voor de gans van de rotonde is verwijderd en Niels meestal wat verder van de rotonde scharrelt of in de Everlose Beek drijft, heeft de provincie de geplande vangactie uitgesteld.

Lees ook: Video: Provincie wil af van gans Niels, eerste vangpoging mislukt

Geen gevaarDe provincie liet twee weken geleden weten gans Niels naar een natuurvijver in Zuid-Limburg te zullen verhuizen met het risico dat het dier weer terug naar Maasbree zou vliegen. Nu het dier al twee weken voornamelijk in het riet of in de beek verblijft, is hij geen gevaar voor het verkeer en mag de gans dus blijven zitten.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee