'Laatste' seksklant in Valkenburgse zedenzaak veroordeeld

Print
'Laatste' seksklant in Valkenburgse zedenzaak veroordeeld

Afbeelding: Istock

De rechtbank heeft de laatste seksklant die voor het hekje moest verschijnen in de Valkenburgse zedenzaak veroordeeld tot één dag cel en een taakstraf van 120 uur. Eerder had het Openbaar Ministerie nog zes maanden cel geëist, waarvan drie voorwaardelijk.

De man om wie het draait, de 25-jarige E. uit Leuven, is schuldig bevonden aan het plegen van ontucht met een minderjarig meisje tegen betaling. Dat gebeurde in oktober 2014 in een Valkenburgs hotel. 

Seksuele uitbuiting
E. was niet de enige seksklant. In hoger beroep stonden 27 mannen terecht die het meisje in die periode hadden bezocht. Daarvan werden er 23 veroordeeld. Het gros kreeg één dag cel in combinatie met een taakstraf. Hoofdverdachte Armin A., de pooier van het slachtoffer, werd eerder al veroordeeld tot een gevangenisstraf van twee jaar vanwege seksuele uitbuiting. 

Lees ook: OM accepteert 'te lage straffen' niet in zedenzaak Valkenburg

Met de veroordeling van E. is de Valkenburgse zedenzaak nog niet helemaal ten einde. Het OM wil dat er opnieuw gekeken wordt naar de straffen en gaat in cassatie. Aan de Hoge Raad worden zes zaken van verdachten voorgelegd. 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →