Speciale pinautomaten voor America, Grubbenvorst en Sevenum

© ANP

De Rabobank plaatst over circa tien weken pinautomaten die de recent om veiligheidsredenen gesloten exemplaren in America, Grubbenvorst en Sevenum vervangen.

Daan de Hulster

Volgens directeur Rob Knoops van Rabobank Horst-Venray krijgt America een pinautomaat die in een bestaand pand wordt geplaatst. Hij wil nog niet zeggen welke. Grubbenvorst en Sevenum krijgen een zogeheten pinbox. Dit zijn kleine gebouwen met een pinautomaat. Deze zijn 24 uur per dag in werking.

Gevaar voor omwonendenDe Rabobank stelde recent de pinautomaten in America, Grubbenvorst en Sevenum buiten werking. De bank ziet landelijk een toename van het aantal plofkraken. Daarbij worden steeds zwaardere explosieven gebruikt. Bij pinautomaten die zich vlakbij woningen bevinden, zoals in de drie dorpen, levert dat gevaar op voor omwonenden.

DorpsradenRabobank heeft in Grubbenvorst en Sevenum een locatie voor de toekomstige pinbox op het oog. Die plek wordt komende week besproken met de dorpsraden. Als de dorpen instemmen en er door de gemeente Horst aan de Maas een vergunning wordt verleend, zouden de automaten er eind augustus kunnen staan.

De operatie kost Rabobank-Venray een paar ton. De pinboxen kosten samen 220.000 euro. De geldautomaat in America 16.000 euro. Ook respecteert de bank lopende huurovereenkomsten voor de locaties waar de inmiddels gesloten automaten zich bevinden.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee