Venlose garages en parkeerdek Nolensplein in verkoop

Print
Venlose garages en parkeerdek Nolensplein in verkoop

Afbeelding: iStock

Venlo - Ook het parkeerdek op het Venlose Nolensplein gaat in de verkoop.

Wanneer de gemeenteraad in juni instemt met de voorwaarden gaat Venlo met parkeerbedrijf Q-Park onderhandelen over de prijs van het dek en garages Maaswaard, Roermondsepoort en Nolensplein. Daarover moet in november duidelijkheid zijn.

Stadswijk Q4
Op het Nolensplein is plek voor 200 auto’s, ook is daar op zaterdag de weekmarkt. Die kan ook blijven zo is afgesproken met Q-Park. Venlo houdt het recht om het plein terug te kopen. Op het plein staan in de plannen voor de stadswijk Q4 immers ook appartementen ingetekend. Achter de schermen worden die plannen momenteel heroverwogen.  

Roermondsepoort
Met Q-Park zijn de afgelopen maanden afspraken gemaakt over tarieven, openingstijden en abonnementen na verkoop van de garages. Bekend is dat garage Roermondsepoort nog maximaal vijf jaar open te houden is. Wanneer het straks komt tot sloop en nieuwbouw is het parkeerbedrijf verplicht een garage met tenminste 400 plaatsen te bouwen. 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →