'Verstappen houdt van klare taal, maar iets minder mag soms ook wel'

Print
'Verstappen houdt van klare taal, maar iets minder mag soms ook wel'

Afbeelding: ANP/Frits van Eldik

Max Verstappen had tijdens de Grand Prix van Monaco weinig begrip voor de strategische keuze van Red Bull Racing. Verstappens renstal offerde de Limburger op voor een podiumplek van teamgenoot Daniel Ricciardo. Het ongenoegen daarover kreeg de hele wereld mee. Dat tekent de topsporter, maar het is de toon die de muziek maakt, stelt Ivo op den Camp, de Formule 1-verslaggever van De Limburger.

Met een gezicht als een oorwurm stond Max Verstappen na de Grand Prix van Monaco de pers te woord. Nee, de Red Bull-coureur was – zacht gezegd – niet erg blij met de tactische ingreep van zijn team. Het plannetje om hem door een vroege pitstop voorbij zijn voorligger Valtteri Bottas te loodsen mislukte, maar wat Verstappen vooral dwars zat was dat teamgenoot Daniel Ricciardo volop kon profiteren van de toegepaste strategie en twee plaatsjes opschoof tot vóór Verstappen en Bottas.

Extra punten
Vanuit het perspectief van de strategie-ingenieurs van Red Bull Racing was er weinig mis met de aanpak. Een vierde (Verstappen) en vijfde (Ricciardo) plaats werden immers ingeruild voor een derde (Ricciardo) en vijfde (Verstappen) plek. Een podiumfinish derhalve en extra punten in het constructeursklassement. Dat de uitkomst van het tactisch geschuif uiterst lullig was voor de Limburger, ontging niemand.

Op de vraag van Verstappen aan zijn ingenieur of Ricciardo zijn pitstop al gemaakt had en waar die rondreed, werd op lijzige - haast verontschuldigende – toon geantwoord dat de Australiër inmiddels twee plekken vóór hem reed. Ze kennen Verstappen een beetje bij Red Bull Racing, dus het antwoord kwam niet als donderslag bij heldere hemel: ‘This is a f****** disaster’, klonk het duidelijk. Verstappen reed met de pest in zijn lijf de race uit, hield daarna een tijd lang wijselijk zijn mond, maar de lichaamstaal zei genoeg: dit gebeurt eens, maar nooit weer.

 

Lees het complete artikel in de krant van vandaag.

Al abonnee? klik hier om naar de digitale krant te gaan.

Nog geen abonnee en verder lezen?
Probeer de digitale krant dan 4 weken gratis!

Probeer nu