Wilbert Ingenpass werd vastgebonden gevonden in de kelder

© De Limburger/Mara van den Oetelaar

Wilbert Ingenpass is begin maart vastgebonden aangetroffen in de kelder van zijn woning in Blitterswijck en lijkt te zijn gestikt. Dat meldde de politie dinsdagavond in het televisieprogramma Opsporing Verzocht.

Daan de Hulster

De schuifpui en een aantal kasten in het huis aan de Jan Franssenstraat stond open toen hij door zijn kinderen werd aangetroffen. De portemonnee en bril van Ingenpass lagen op de grond. Volgens de politie leek het alsof er iemand in de woning was geweest.

Mogelijk is een klein geldbedrag verdwenen. Verder was alles in de woning nog aanwezig. De politie tast mede daarom in het duister over de dood van de destijds 50-jarige Ingenpass.

Lees ook: Een dorpsfiguur uit Blitterswijck is niet meer

Onbekende autoIn Opsporing Verzocht werden beelden getoond van iemand die om kwart over vijf ’s ochtends voor de woning van Ingenpass zijn of haar hond uitliet. Ook stond rond half negen in de ochtend een onbekende auto met draaiende motor in de straat van Ingenpass. De politie is op zoek naar degene die de hond uitliet en naar meer informatie over het voertuig en de inzittende(n). Het ging om een vrij klein lichtkleurig model met een ronde achterkant.

Lees ook: Politie verricht sporenonderzoek in woning dode man Blitterswijck

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee