Minder treinen buiten spits op woensdag door ongeluk

© Twitter @TVEllef

Het ongeluk tussen een goederentrein en een vrachtwagen van dinsdagochtend zorgt ook woensdag nog voor problemen op het spoor.

Redactie

Buiten de spitsuren wordt de treindienst aangepast. Tussen 09:00 en 16:00 uur zullen er daardoor minder treinen tussen Venlo en Eindhoven rijden. Tussen Horst-Sevenum en Blerick worden wel bussen ingezet.

OngelukDoor een nog onbekende oorzaak kwam dinsdagochtend een vrachtwagen in botsing met een passerende goederentrein. De overgang is voorzien van spoorbomen. Volgens een woordvoerder waren hier geen problemen mee bekend en zouden deze gewoon hebben gefunctioneerd.

Door de klap vloog een gedeelte van de cabine en lading in brand. Hetspoor raakte daarbij flink beschadigd en de ravage aan de vrachtwagen was enorm. Ook de spoorwegovergang raakte zwaarbeschadigd.

Lees ook: Geen treinen tussen Venlo en Eindhoven na botsing vrachtwagen en treinHerstellen van spoor in Blerick duurt minstens een dag

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee