Minder treinen buiten spits op woensdag door ongeluk

Print
Minder treinen buiten spits op woensdag door ongeluk

Afbeelding: Twitter @TVEllef

Het ongeluk tussen een goederentrein en een vrachtwagen van dinsdagochtend zorgt ook woensdag nog voor problemen op het spoor.

Buiten de spitsuren wordt de treindienst aangepast. Tussen 09:00 en 16:00 uur zullen er daardoor minder treinen tussen Venlo en Eindhoven rijden. Tussen Horst-Sevenum en Blerick worden wel bussen ingezet. 

Ongeluk
Door een nog onbekende oorzaak kwam dinsdagochtend een vrachtwagen in botsing met een passerende goederentrein. De overgang is voorzien van spoorbomen. Volgens een woordvoerder waren hier geen problemen mee bekend en zouden deze gewoon hebben gefunctioneerd.

Door de klap vloog een gedeelte van de cabine en lading in brand. Hetspoor raakte daarbij flink beschadigd en de ravage aan de vrachtwagen was enorm. Ook de spoorwegovergang raakte zwaarbeschadigd.

Lees ook: 
Geen treinen tussen Venlo en Eindhoven na botsing vrachtwagen en trein
Herstellen van spoor in Blerick duurt minstens een dag

 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →