Minder treinen buiten spits op woensdag door ongeluk

Print
Minder treinen buiten spits op woensdag door ongeluk

Afbeelding: Twitter @TVEllef

Het ongeluk tussen een goederentrein en een vrachtwagen van dinsdagochtend zorgt ook woensdag nog voor problemen op het spoor.

Buiten de spitsuren wordt de treindienst aangepast. Tussen 09:00 en 16:00 uur zullen er daardoor minder treinen tussen Venlo en Eindhoven rijden. Tussen Horst-Sevenum en Blerick worden wel bussen ingezet. 

Ongeluk
Door een nog onbekende oorzaak kwam dinsdagochtend een vrachtwagen in botsing met een passerende goederentrein. De overgang is voorzien van spoorbomen. Volgens een woordvoerder waren hier geen problemen mee bekend en zouden deze gewoon hebben gefunctioneerd.

Door de klap vloog een gedeelte van de cabine en lading in brand. Hetspoor raakte daarbij flink beschadigd en de ravage aan de vrachtwagen was enorm. Ook de spoorwegovergang raakte zwaarbeschadigd.

Lees ook: 
Geen treinen tussen Venlo en Eindhoven na botsing vrachtwagen en trein
Herstellen van spoor in Blerick duurt minstens een dag

 

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Je las zojuist een gratis artikel, maar niet al onze journalistiek is gratis. Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen in de vorm van nieuws, achtergronden, analyses en opinie.

Onze verslaggevers zijn 24/7 bezig met het schrijven van deze verhalen. Zodoende geven we duiding aan het nieuws en helpen we jou met het vormen van een mening.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen