Oud ijzer-actie voor biljartclub leidt tot hoge boete: 'absurd'

Print
Oud ijzer-actie voor biljartclub leidt tot hoge boete: 'absurd'

Foto ter illustratie Afbeelding: Istock

Drie jaar lang zamelde Jean Pirnaij uit Honthem oud ijzer in voor zijn biljartclub. Van de gemeente mag dit niet en dus kreeg hij een boete van maar liefst 15.000 euro.

Met het ingezamelde oud ijzer wilde Pirnaij de kas van zijn biljartclub spekken.

Groot succes
De actie werd een groot succes en er werd veel oud ijzer ingezameld. De biljartclub van Pirnaij bestaat vijftig jaar en met het geld dat de inzamelingsactie op zou brengen, wilde hij nieuwe hemden en een nieuw scorebord kopen. 

Maar daar denkt de gemeente Eijsden-Margraten anders over. Zij concludeerden dat Pirnaij zich niet aan de regels hield, want: op grond van het bestemmingsplan mag het perceel in Honthem niet gebruikt worden voor ‘opslagdoeleinden, anders dan inherent aan het toegelaten gebruik'. Het opslaan van ijzer mag dus niet en dus kreeg Pirnaij een fikse boete van 15.000 euro. 

Halve crimineel
Een bittere pil voor Pirnaij: "Je wilt iets doen voor je vereniging, en plotseling sta je hier als een halve crimineel. Absurd."

Lees het hele verhaal van Jean Pirnaij in De Limburger van woensdag.

 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →