Rapport over wethouder Leudal slechts gedeeltelijk openbaar

Print
Rapport over wethouder Leudal slechts gedeeltelijk openbaar

Afbeelding: John Peters

De gemeente Leudal geeft het BING-rapport over de integriteit van wethouder Walraven slechts gedeeltelijk vrij. Dat heeft de gemeenteraad van Leudal dinsdagavond besloten.

Een voorstel van CDA om het volledige rapport openbaar te maken, haalde geen meerderheid. Ook was er bij de meeste fracties geen behoefte aan een openbare bespreking van de kwestie in een latere vergadering.

De zaak draait om een klacht van ondernemer Taxi Horn Tours begin dit jaar over de wethouder van Samen Verder. Die zou, volgens de ondernemer, ambtenaren onder druk hebben gezet om handhavend op te treden tegen het taxibedrijf. BING (Bureau Integriteit Nederlandse Gemeenten) concludeerde dat het vooronderzoek geen sluitend bewijs van de beschuldigingen opleverde, maar om precies te weten wat er was gebeurd zou extra onderzoek nodig zijn.

Burgemeester Verhoeven vond dat er geen vervolgonderzoek nodig is. De raad nam die conclusie over.

CDA-fractievoorzitter Peter van Melick pleitte voor volledige openbaarmaking: "Zeker het bestuurlijke deel moet  niet achter gesloten deuren blijven." Michel Graef, fractievoorzitter van Samen Verder, vond dat niet.  "Zonder tussenkomst van de publiciteit hadden we van deze zaak niet eens geweten."

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →